top of page

Välkommen Maja!

Uppdaterat: 8 juli 2021

CvZ Juridik har det stora nöjet att ta emot en sommarpraktikant till oss.

Som sommarpraktikant hos oss får man praktisk erfarenhet av arbete på en juristbyrå genom att få varierande och lärande arbetsuppgifter såsom att göra rättsutredningar, bistå i upprättande av juridiska dokument, delta på klientmöten, vara med under förhandlingar etc.


Hej Maja! Berätta lite om dig själv.

Jag heter Maja Mörtberg Nyström, är 22 år och pluggar juridik vid Uppsala universitet. Till hösten ska jag börja termin sex (av nio) men innan dess ska jag spendera sommaren här på CvZ Juridik – vilket är väldigt kul. Mitt stora intresse (förutom juridik så klart) är musik, speciellt att spela elbas och gitarr.


Vad är det som gör att du fastnade för juridik?

Juridik är så kul för att det finns överallt! Det finns så många situationer i samhället där juridiska problem kan uppstå och att jag gillar att försöka lista ut hur man ska tillämpa rättsregler i praktiken. Under utbildningen har jag fastnat särskilt för arbetsrätt och familjerätt, men alla områden har varit intressanta på sitt sätt.

Varför sökte du dig till CvZ?

Jag tyckte arbetsrätten var väldigt spännande när jag läste det på universitetet, och jag var sugen på att få se hur det är att jobba med arbetsrätt i praktiken nu i sommar.

Jag sökte mig till CvZ Juridik då de praktiserar inom både arbetsrätt och affärsjuridik, och verkade vara en skön juristbyrå med den rätta mixen av professionalism och skön arbetsmiljö. Jag är väldigt glad över att få vara här!


Komentáře


bottom of page