top of page
Visselblåsarlagen
Visselblåsarlagen

Visselblåsarlagen

Har du har fler än 50 anställda i din verksamhet? Då är detta förmidddagsseminarium något för dig! I år träder det sista steget i lagkravet om att arbetsgivare ska tillhandahålla en visselblåsarfunktion på arbetsplatsen ikraft.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang

Tid och plats

29 sep. 2023 09:30 – 11:00

Kostnadsfritt seminarium CvZ Juridik, Drottninggatan 32, 111 51 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Den 17 december i år träder det sista steget i lag (2021:890) om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden på arbetsplatser ikraft vilket innebär att arbetsgivare ska tillhandahålla en visselblåsarfunktion på arbetsplatsen. Syftet med lagen är att en arbetstagare tryggt och säkert ska kunna anmäla händelser på arbetet som strider mot lagstiftning eller etiska riktlinjer och är således en viktig funktion i ett välfungerande arbetsmiljöarbete.

För att lagkravet ska uppfyllas finns högt ställda krav på visselblåsarsystemet. Under seminariet går vi igenom grunderna i lagkravet, vad det innebär för dig som arbetsgivare och hur du säkerställer att företaget har ett system på plats senast den 17 december 2023.

Våra jurister Caroline Svensson och Alexander Clomén är på plats och informerar om det nya lagkravet, på plats finns även Mathilda Widlund från Webropol för att informera om deras visselblåsarsytem som hjälper er att samla in och hantera misstänkta felaktigheter samt hur och vad du behöver för att följa direktiven och förbättra förutsättningarna för er organisation.

Vi bjuder på fika samt erbjuder en möjlighet att få hjälp med att skräddarsy en lösning som passar just ditt företag.

Vid önskemål går det självfallet även bra att delta via länk.

Biljetter

 • Digitalt deltagande

  Länk till seminariet skickas ut senast dagen innan.

  0,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Fysiskt deltagande

  På plats hos CvZ Juridik

  0,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page